Μια ζωντανή βιβλιοθήκη

Μια ζωντανή βιβλιοθήκη
Έλα και εσύ στο παραμύθι

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ο Τζακ και η φασολιά

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα αγοράκι. Είχε μία αγελάδα και ζούσε μαζί με τη μαμά του. Αλλά μία μέρα έδωσε την αγελάδα σε ένα γέρο γιατί δεν είχαν λεφτά και ο γέρος του έδωσε φασόλια. όταν τον είδε η μαμά του νευρίασε και τα πέταξε έξω. Τότε έγινε μία μεγάλη φασολιά. Δεν το ήξεραν οτι θα βγει τόσο μεγάλη φασολιά αλλά το είδαν και χάρηκαν. Ανέβηκε ο Τζακ στη φασολιά και είδε ένα κάστρο. Εκεί ψηλά πάνω στα σύννεφα χτύπησε την πόρτα και είδε μία κυρούλα. Τον  πήρε μέσα στο κάστρο και τον έκρυψε για να μην τον δει ο γίγαντας και να μη θυμώσει. Την ώρα που κοιμόταν ο Τζακ πήρε τη χήνα που έκανε χρυσά αυγά, πήρε την άρπα που έπαιζε μόνη της μουσική, πήρε και την κυρούλα και άρχισαν να κατεβαίνουν. Τότε ξύπνησε ο γίγαντας κυνήγησε τον Τζακ και ο Τζακ κατέβηκε έδεσε τη φασολιά με ένα σκοινί το τράβηξε και έφυγε μακρυά ο γίγαντας σαν πύραυλος. Έζησαν ευτυχισμένα ο Τζακ, η μαμά του η χήνα που έκανε τα χρυσά αυγά και η άρπα που έπαιζε ωραία μουσική για να χορεύουν. 

7 σχόλια:

  1. Μου άρεσε στην ιστορία, όταν ο Τζακ κατέβηκε από την φασολιά. Πήγε κάτω στην μαμά του και μετά έφερε το χρυσάφι και την έκανε χαρούμενη. Είναι το καλύτερο μου τέλος. Αναστασία, νήπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άρεσε το παραμύθι γιατί ο Τζακ πήγε να δέσει την φασολιά και εκτοξεύτηκε στον ουρανό ο γίγαντας. Θέμης, προνήπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην δική μου ιστορία, ο Τζακ είχε πάρει το σκοινί, το τράβηξε αλλά ο γίγαντας είχε κατέβει κάτω. Αναστασία- Ειρήνη, νήπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου άρεσε πολύ όταν ο Τζακ ανέβηκε πάνω στην φασολιά. Γιατί χτύπησε την πόρτα, μπήκε μέσα στο κάστρο και πήρε χρυσό και το έδωσε στην μαμά του. Η μαμά του ήταν περήφανη. Οι μαμάδες όταν νιώθουν περήφανες είναι το αγαπημένο μου τέλος. Νιώθω χαρούμενος. Δημήτρης Κ, νήπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου άρεσε στο παραμύθι όταν ο Τζακ έδωσε την αγελάδα στον γέρο γιατί δεν είχε λεφτά γιατί τον λυπήθηκε. Λυπάμαι, όταν οι άλλοι δεν έχουν λεφτά και δεν έχουν τίποτα. Αλέξανδρος, νήπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μαμά του Τζακ όταν πέταξε τα φασόλια φύτρωσε μία μεγάλη φασολιά. Μου άρεσε γιατί ο Τζακ ανέβηκε στην φασολιά και χτύπησε την πόρτα του κάστρου. Αντώνης, νήπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο d.v.d μου, πάνω στην φασολιά ο Τζακ είδε την πριγκίπισσα και την αγάπησε αλλά δεν μπορούσαν να παντρευτούν γιατί ο κακός ο γίγαντας την ήθελε δικιά του. Η πριγκίπισσα ήθελε τον Τζακ αλλά η μαμά της της έλεγε να παντρευτεί τον γίγαντα. Αναστασία- Ειρήνη, νήπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή